ápr
8

Ha a gyereknek fáj a torka néhány napig próbálkozhatunk házi praktikákkal, de ha nem múlik, vagy rosszabbodik az állapota akkor elvisszük a szakértőhöz, vagyis megkérdezzük az orvost, hogy mi lehet a baj és mit kellene tennünk. Még az is előfordulhat, hogy az orvos azt mondja, hogy folytassuk a házi gyógymódot és adjunk egy kis vitamint is, mert nincs komoly baj.

disz8.jpg

A lelki élet bajai sok tekintetben hasonlóak a fizikai problémákhoz. Lehet, hogy pl. életkori sajátosságokról van szó, akkor kaphatunk pár jó tanácsot és megnyugodhatunk. Nagyon szomorú azonban, hogy a szülők sokszor várnak, sokáig várnak. Szenved a gyerek, a testvér, a család, és az egész életet a probléma határozza meg, és mégis azt mondják, hogy majd kinövi. Lehet, hogy így lesz, de nem fog nyomtalanul eltűnni, sem a gyerek életéből sem a gyerekkel való kapcsolatból.

Vegyünk egy orvosi példát ismét: ha egy kicsi luk van a fogunkon, nem nagy ügy betömni. Ha már súlyosabb gondjaink vannak azokra is van megoldás, lehet gyökérkezelést adni, koronát tenni a fogra, vagy protézist csináltatni. Azonban minél tovább várunk a lehetőségek egyre jobban szűkülnek, és egyre távolabb kerülünk az eredeti, természetes állapottól, amikor még minden fogunk meg volt.

Az élet folytonosan problémákat generál amivel, többnyire megbirkóznak az emberek. Azt azonban fontos észrevenni, ha valaki folyamatosan összeütközésben van a környezetével, ha nem tud megfelelő módon teljesíteni, nincs sikerélménye, ha tartósan rossz a hangulata vagy rosszul érzi magát a bőrében. Ilyenkor kell szakemberhez fordulni, akár gyerekről, akár felnőttről van szó. Minél koraibb a probléma felismerése, annál könnyebb és gyorsabb a segítség. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://disz.blog.hu/api/trackback/id/tr715209976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása